Ügyfélszolgálat

Zöldségkoktél

Hozzávalók:Egy uborka, 2-3 gerezd fokhagyma,4 paradicsom, Tabasco, 3 szál zeller, egy citrom leve, zellersó, bors, ½ pohár ásványvíz, 2 szelet citrom vagy lime

 

  1. Forrázzuk le a paradicsomot,távolítsuk el a héját, és vágjuk fel apró darabokra. Hámozzuk meg a zellerszárakat, mossuk meg, és távolítsuk el a fás részeket. Az egyik szárat vágjuk fel apró darabokra. Hámozzuk meg a fokhagymát, és zúzzuk szét fokhagymanyomóval. Hámozzuk meg és vágjuk fel az uborkát.
  2. Turmixoljuk össze az összes zöldséget a fokhagymával és a ½ pohár vízzel. Ízlés szerint ízesítsük a zellersóval, citromlével, borssal és csipetnyi Tabascoval. Tegyük hűtőszekrénybe egy órára. Öntsük a lehűtött koktélt poharakba, majd díszítsük limeszeletekkel és zellerszárakkal.
  3. Ha szeretnénk, gazdagíthatjuk a koktélt zöldfűszerekkel,pl. bazsalikommal vagy citromfűvel: turmixoljuk őket össze a zöldségekkel, vagy szórjuk a turmix tetejére.
Magas tápértékének és kiváló ízének köszönhetően ajánlotta zöldséglevet mindennapi étrendünk szerves részévé tenni. Rendszeres fogyasztása esetén a gyümölcs- és zöldséglevek kielégítik mindennapi igényünket a vitaminok, ásványi anyagok, szénhidrátok és folyadék terén.